Pomoć

SunStar | 25.4.2012


Internet pregledači, ekran, rezolucija, meniji, PDF datoteke.

Internet čitači

Većina čitača može pristupiti stranicama Internet prezentacije RGZ-a. Za najbolji pregled preporučujemo vam ili Microsoft Internet Explorer verzija 5.0 i noviji, Netscape Navigator verzija 4.5 i noviji i Mozzila FireFox v1.5 i noviji.

Vaš čitač treba da podržava i Javascript i Cookies.

Ekran

Stranice su dizajnirane za gledanje na ekranima rezolucije 800x600 piksela ili većoj.

Navigacioni meni

Nalazi se na levoj strani svake stranice u okviru Internet prezentacije i omogućuje vam kretanje kroz sadržaje. Stavke osnovnog menija mogu da imaju u pod menije. Jednostavno kliknite na stavku menija i dobićete željeni sadržaj.

Strana pogodna za štampu

Većina strana Internet prezentacije može da se pregleda na način koji je pogodan za štampu. U donjem desnom uglu nalazi se ikonicu koja će prikazati sadržaj na način koji je pogodan za štampu (Printer friendly). Sledeći korak je da iz menija vašeg čitača izaberete opciju File Print.

Mapa prezentacije

Do mape Internet prezentacije možete doći preko linka Mapa prezentacije. Ona omogućava pregled kompletnog sadržaja prezentacije.

Pretraživanje

Deo za pretraživanje nalazi se u donjem levom uglu na polaznoj strani Internet prezentacije. Omogućava vam da ukucate ključne reči za pretraživanje. Rezultat pretraživanja su linkovi ka svim stranicama Internet prezentacije koje sadrže tražene reči.

PDF

Za prikaz sadržaja u PDF formatu preporučujemo preuzimanje nove verzije Acrobat Reader-a. Datoteke su uglavnom spakovane popularnim WinZip arhiverom. Izborom linka za preuzimanje datoteke dobićete mogućnost da snimite dokument sa servera na disk vašeg računara.

Još uvek imate problema?

Ukoliko ste pročitali naše savete za pomoć i još uvek niste rešili problem, najbolje je da sa nama stupite u Kontakt.